luni, 9 octombrie 2023

6 Obiceiuri care te vor ajuta să-ți dezvolți forța mentală

 

Un gând obișnuit este că absența unei tulburări de sănătate mintală înseamnă că o persoană este aptă mintal și emoțional bine, dar potrivit lui Rachel O'Neill, un consilier clinic profesionist licențiat, aceasta este o concepție greșită periculoasă. „Un individ poate experimenta cu siguranță perioade de stres, disconfort, tristețe sau anxietate fără a îndeplini neapărat criteriile pentru o tulburare de sănătate mintală”, a spus ea. „Bunăstarea mintală este un proces și, la fel ca sănătatea fizică, este un proces continuu de menținere a bunăstării mentale și emoționale.”

Deloc surprinzător, momentele de încercare sau de stres pot fi testul suprem al aptitudinii mentale. Când suntem năuciți de un eveniment major de viață, a ne putea recupera rapid necesită o forță mentală semnificativă și o rezistență psihologică. 

Beneficiile de a fi în formă mentală înseamnă că suntem capabili să ne folosim abilitățile mentale la maximum, permițându-ne să fim mai creativi, să profităm la maximum de oportunitățile pe măsură ce acestea se prezintă și să abordăm situațiile stresante mai calm și cu mai puțină anxietate.


1. Concentrați-vă pe un singur lucru la un moment dat

Multitasking-ul este purtat ca o insignă de onoare, dar multitasking prea mult nu este sănătos. Exersează-te să fii prezent. Când vă plimbați, priviți împrejurimile - vremea, păsările. Când petreci timp cu prietenii, ascultă cu adevărat ceea ce se spune. Oprește-ți telefonul și încearcă să uiți de listele de sarcini care rulează din cap.


2. Alocă-ți timp pentru a-ți mișca corpul

„Sănătatea fizică și cea mentală merg mână în mână și nu ar trebui să fie considerată separată, deoarece sănătatea mintală precară poate duce la o sănătate fizică precară și invers”, a spus Kimberly Leitch, un terapeut Talkspace cu sediul în New York City.

Bunăstarea mintală este un proces și, la fel ca sănătatea fizică, este un proces continuu de menținere a bunăstării mentale și emoționale.

Asemenea medicamentelor în tratamentul bolilor mintale, exercițiile fizice pot crește nivelurile de serotonină, dopamină și norepinefrină din creier. Îmbunătățește și normalizează nivelurile de neurotransmițători, ceea ce în cele din urmă ne ajută să ne simțim sănătoși din punct de vedere mental. Alte beneficii importante includ: starea de spirit și energie îmbunătățite, stres redus, relaxare mai profundă, claritate mentală îmbunătățită, învățare, perspicacitate, memorie și funcționare cognitivă, intuiție îmbunătățită, creativitate, asertivitate și entuziasm pentru viață și îmbunătățirea sănătății sociale și a relațiilor, o mai bună calitate a sinelui. stimă și conexiune spirituală sporită.


3. Oferă-ți o „pauză de mindfulness” zilnică

„Acordați-vă unul până la două minute în fiecare zi pentru a vă decomprima, verificați-vă corpul și evaluați cum vă simțiți”, a spus O’Neill. „Există o serie de aplicații grozave care te pot ajuta să încorporezi o practică de mindfulness structurată sau poți pur și simplu să dezvolți o practică care funcționează pentru tine.”

S-a descoperit că doar o săptămână de scurtă practică zilnică de meditație a mindfulness produce îmbunătățiri semnificative ale atenției, energiei și stresului. Cercetările arată că aceste beneficii sunt mai mult decât subiective: participanții la un studiu au înregistrat scăderi reale ale cortizolului controlat de stres și îmbunătățirea sistemului imunitar. De asemenea, au prezentat o procesare vizuală și spațială îmbunătățită, memorie de lucru și funcționare executivă - seturi importante de abilități mentale care te ajută să faci lucrurile mai repede.


4. Scoateți timpul de „îngrijire de sine”.

Oferă-ți o după-amiază sau o seară pentru a te angaja în ceva ce îți place cu adevărat să faci. Poate fi exerciții fizice, citit, vizionarea excesivă a emisiunii preferate - în esență, fă o întâlnire cu tine pentru a face ceva distractiv care este doar pentru tine.


5. Stabiliți limite și rămâneți cu ele

A trăi într-o societate bazată pe succes are avantajele sale. Dar are și dezavantaje, cum ar fi epuizarea, care este o preocupare reală atunci când încerci să ai totul: o carieră împlinită, un timp demn de Instagram cu prietenii și o viață de familie fericită. Amintiți-vă că este în regulă să spuneți nu uneori. În măsura în care este posibil, stabiliți limite în viața profesională și personală, astfel încât să nu vă extindeți prea mult.


6. Nu vă fie teamă să solicitați ajutor

Căutarea ajutorului este adesea primul pas spre a ajunge și a rămâne bine, dar poate fi greu să știi cum să începi sau unde să apelezi. Este obișnuit să te simți nesigur și să te întrebi dacă ar trebui să încerci să te descurci singur. 


Sursa foto: hellomyyoga 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu