joi, 5 octombrie 2023

10 Moduri de a-ți schimba viața

 

Este absolut posibil să înveți cum să-ți schimbi viața și să-ți trăiești visele – s-ar putea să nu simtă că ar putea fi așa, dar este adevărat. Dacă te uiți în jur, există întotdeauna cineva în lume care a crescut într-un loc, timp și situație similar cu tine, care a reușit să-și schimbe viața în bine.

Dar doar pentru că este posibil să-ți schimbi viața nu înseamnă că este ușor. Am făcut schimbări considerabile în viața mea de mai multe ori decât pot număra. Și fie că îmi schimbam perspectiva, cariera sau țara în care trăiam, am învățat un lucru din nou și din nou: pentru a-mi schimba cu adevărat viața, trebuia mai întâi să mă schimb.

Mai ușor de spus decât de făcut, nu?

Totuși, fie că vrei să fii motivat, să devii propriul tău șef sau, știi, să te muți în Italia, să înveți italiană, să te îndrăgostești și să deschizi un restaurant, acesta este ghidul pentru tine.


Pasul 1. Decideți să vă schimbați viața

Poate suna evident, dar aceasta este poate cea mai dificilă parte a schimbării vieții tale.

În timpul călătoriilor mele, am avut multe conversații cu oameni care mi-au spus că vor să facă schimbări semnificative în viață, dar nu par să se întâmple niciodată – de ce este asta?

Pentru că este greu să-ți schimbi viața. Chiar dur. De fapt, schimbarea vieții poate fi cel mai provocator și mai inconfortabil lucru pe care l-ați făcut vreodată. Într-un moment de iluminare, un prieten de-al meu a spus: „O, Doamne, dacă vreau să-mi schimb viața, trebuie să-mi schimb viața”.

La început, acest lucru poate fi foarte înfricoșător. În funcție de motivul pentru care vrei să-ți schimbi viața, visele tale te pot determina să te muți într-un oraș sau o țară în care nu cunoști pe nimeni. Poate că trebuie să renunți la prieteniile pe care le-ai avut de ani de zile pentru a crea spațiu pentru altele noi. Sau poate că va trebui să schimbați o carieră constantă pentru o plimbare cu montagne russe ale antreprenoriatului.

Cu alte cuvinte, a-ți schimba viața înseamnă a lua niște decizii grele. Deci, cât de mult vrei să-ți schimbi viața? Și ce ești dispus să faci – și să renunți – pentru ca asta să se întâmple? Odată ce te hotărăști să-ți schimbi viața la dracu sau la mare, dintr-o dată, aproape orice este posibil.


Pasul 2. Învață să îmbrățișezi disconfortul

Dacă vrei să înveți cum să-ți schimbi viața complet, fii pregătit să-ți iei rămas bun de la zona ta de confort. Esența creșterii este să treci dincolo de ceea ce ai experimentat înainte.

Trebuie să descoperi un nou teren. De exemplu:

Nu comanda aceeași mâncare de două ori

Ascultați diferite genuri de muzică

Urmăriți documentare care vă deschid ochii

Înscrie-te pentru o provocare de fitness

Luați o altă rută spre casă

Trimite mesaje cuiva cu care nu ai mai vorbit de ani de zile

Îmbrățișează schimbarea la fiecare pas.


Pasul 3. Identificați de ce doriți să vă schimbați viața

Când afli cum să-ți schimbi viața, este adesea mai ușor să începi prin a determina ceea ce nu vrei înainte de a explora ceea ce vrei. Deci, notează aspectele vieții tale care nu-ți plac.

Îți urăști meseria? Nu-ți place locul în care locuiești, viața socială sau cum te simți de cele mai multe ori? Există obiceiuri sau circumstanțe distructive pe care doriți să le depășiți? Nu zăbovi asupra acestor lucruri și nu fi absorbit de negativitate. Doar scrieți-le și treceți rapid la pasul următor.


Pasul 4. Definiți modificările pe care doriți să le faceți

Acum este timpul să fii creativ: cum vrei să-ți transformi viața? Poate ați dori să:

Incepe o afacere

Mutați-vă într-o locație nouă

Schimbați carierele

Mergi în călătorie

A face prieteni noi

Fă-ți un nou hobby

Lasă trecutul

Nu mai amâna

Crește-ți încrederea

Respectați o rutină de dimineață

Oricare ar fi, de îndată ce te gândești la o idee, s-ar putea să existe o voce în capul tău care să-ți spună toate motivele pentru care ideea ta este „prostească”, „nerealistă” sau „nu va funcționa niciodată”. Nu asculta acea voce. Vocea aceea se teme de schimbare.


Pasul 5. Identificați lucrurile care vă pot reține

Apoi, identifică orice obiceiuri, modele de gândire recurente sau oameni care te-ar putea împiedica să faci schimbări în viață. De exemplu:

amânați?

Ești dependent de zahăr, alcool, rețelele sociale, pornografie sau jocuri?

Te bătuți cu vorbire de sine negativă?

Există oameni negativi în viața ta care te descurajează să încerci?

Dacă te chinui să vezi ce te-ar putea împiedica să-ți transformi viața, ia în considerare să ceri ajutor de la un prieten apropiat sau un membru al familiei în care ai încredere.

Fiți conștienți de potențialele capcane înainte ca acestea să apară. Dar din nou, nu te opri asupra lucrurilor rele – doar notează-le și trece la pasul următor.


Pasul 6. Alege-ți „Un lucru”

Când înveți cum să-ți schimbi viața complet, este important să reții că acest proces necesită timp – nu se va întâmpla totul deodată.

Dacă încercați să schimbați prea multe dintr-o singură mișcare, probabil că veți fi copleșit, veți epuiza și apoi veți reveni la modul obișnuit de a opera. Deci, cucerește câte un lucru pe rând.

Iată ce trebuie să faceți: concentrați-vă pe o schimbare semnificativă, cum ar fi mutarea într-un oraș nou sau schimbarea locului de muncă.


Pasul 7. Stabiliți un obiectiv SMART

Iată oferta: dacă vrei să reușești, stabilește un obiectiv SMART:

Specific: Definiți-vă obiectivul în mod clar.

Măsurabil: stabilește o linie de sosire, astfel încât să știi când ți-ai atins obiectivul.

Realizabil: asigurați-vă că obiectivul dvs. este realist în perioada de timp stabilită.

Relevant: Stabilește un obiectiv care te va ajuta să-ți schimbi viața în modul în care îți dorești cel mai mult.

Limitat în timp: stabiliți un termen limită pentru a vă motiva pentru a vă atinge obiectivul.

Cum să-ți schimbi viața în bine: obiective SMART

De exemplu, în loc să spuneți „Vreau să încep o afacere”, setați un obiectiv SMART precum:

„Voi începe o afacere de dropshipping (specific) și voi obține prima mea vânzare (măsurabilă) în termen de o lună (limitat în timp și realizabil). Sunt angajat în acest scop pentru că vreau să câștig mai mulți bani, să mă împuternicesc și să învăț ceva nou (relevant)."

Apoi, tratează-ți obiectivul inteligent ca pe o busolă. Dacă vă pierdeți drumul, continuați să reveniți la obiectivul dvs. SMART pentru a rămâne pe drumul cel bun și a vă schimba viața.


Pasul 8. Pregătiți-vă pentru furtuni

„Toate schimbările mari sunt precedate de haos”, a spus profesorul spiritual și autorul Deepak Chopra.

Cum să-ți schimbi viața complet: Citat Deepak Chopra

Cu alte cuvinte, s-ar putea să fii stresat și obosit să încerci tot timpul. S-ar putea să existe voci în capul tău care spun lucruri precum „nu te vei schimba niciodată”, „O voi face mai târziu” și „oricum ce rost are?” Și pot exista oameni în viața ta care încearcă să te influențeze să rămâi la fel. În concluzie, urmează vremuri grele.

Așadar, dacă vrei cu adevărat să-ți schimbi viața în bine, pregătește-te pentru furtunile înainte ca acestea să se lovească.

De exemplu, ați putea să vă alăturați unei comunități online angajate să realizeze aceeași schimbare pe care doriți să o faceți, astfel puteți accesa suport suplimentar atunci când aveți nevoie. De asemenea, puteți crea un panou de viziune pentru a vă aminti spre ce lucrați.

De asemenea, poți elimina lucrurile care duc la comportamente proaste pentru a te împiedica să aluneci în obiceiuri proaste. De exemplu, dacă încercați să vă îmbunătățiți dieta și fitness-ul, puteți elimina toate alimentele nesănătoase din casă.

Deși nicio tactică nu poate înlocui motivația și impulsul tău interioară, poți să-ți ajuți sine-ul viitor să treacă peste furtuni până când claritatea și motivația revin.


Pasul 9. Aduceți-vă prietenii și familia la bord

Nimeni nu face nimic grozav singur. Când înveți cum să-ți schimbi viața în bine, nu uita că ai nevoie de sprijinul altora.

Mai mult, trebuie să gestionezi și oamenii care te rețin activ sau te descurajează să-ți schimbi viața. După cum a spus autorul John Eliot, „De îndată ce cineva începe să-ți spună să fii „realist”, elimina acea persoană de pe lista ta de invitații.”

Uite, multor oameni instinctiv nu le va plăcea când începi să faci schimbări în viața ta – dar asta nu înseamnă că sunt oameni răi. Amintiți-vă, schimbarea este înfricoșătoare, inconfortabilă și tulburătoare. Totuși, dacă vrei să-ți transformi viața, s-ar putea să fie nevoie să te protejezi de oamenii care încearcă inconștient să te tragă înapoi în vechiul tău sine.

Drept urmare, schimbarea vieții poate însemna adesea schimbarea prietenilor.


Pasul 10. Mergeți la distanță

Permiteți-mi să fiu sincer: dacă încerci să-ți dai seama cum să-ți schimbi viața în 30 de zile, te vei lupta să faci o schimbare semnificativă. Cei mai de succes oameni gândesc pe termen lung.

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a spus: „Majoritatea oamenilor supraestimează ceea ce pot face într-un an și subestimează ceea ce pot face în zece ani”. Cu alte cuvinte, Gates nu gândește în zile, săptămâni, luni sau chiar ani, ci gândește în decenii. Așadar, legați-vă de curele pentru drum lung și aveți răbdare.

De asemenea, concentrați-vă pe proces, nu pe rezultate. Iată ce vreau să spun: dacă vrei să urci pe Muntele Everest și tot ce te gândești este să ajungi la vârf, nu vei reuși niciodată. Uită de summiting și concentrează-te pe antrenament, pregătire și alpinism care pot adăuga ani de muncă. 


Sursa foto: Becoming Minimalist 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu