Cele mai frumoase 9 orașe pentru călătoriile de toamnă

 

Cauți inspirație pentru o escapadă de toamnă? Am pregătit o listă cu primele nouă orașe din emisfera nordică de vizitat între septembrie și noiembrie. 

Indiferent dacă preferați să vă înmuiați în izvoarele termale din Seul sau să vă băgați în chifle lipicioase cu scorțișoară în Montreal, mergeți la oricare dintre aceste nouă destinații pentru vacanța supremă de toamnă. 




Seul 

Toamna în Seul este plină de viață și încântătoare. Frunze roșii, portocalii și galbene îmbracă parcurile frumoase și liniștite ale orașului, în timp ce camioanele transportă curki și pere proaspăt culese pe străzile pline de viață. 

Consultați tarabele cu mâncare de la Piața Gwangjang pentru câteva dintre numeroasele delicatese delicioase de sezon ale Coreei de Sud - ciuperci de pin, castane prăjite servite cu cartofi dulci carbonizați, crab albastru și prăjitură de pește, pentru a numi câteva. Între timp, izvoare termale, aer curat de munte și cascade mărginite de pădure vă așteaptă chiar în afara orașului. După o zi de drumeții pe versanții muntilor purpuri, întoarceți-vă la hotelul foarte apreciat 28 Myeongdong din Seul. 

Londra 

Zile însorite și blânde, după-amiezi în pub-uri, Noapte de tabără, parcuri pline de frunze căzute – Londra toamna se simte minunat de festivă. În plus, mulțimile de vară se sting odată ce vacanțele școlare se termină, iar calendarul cultural al orașului se pregătește pentru Crăciun. 

Așteptați-vă târguri de artă, noi expoziții de succes (în acest an include Cézanne la Tate Modern), festivaluri de film, o multitudine de teatru din care să alegeți, patinaj în aer liber și multe altele. Înregistrați-vă în The Hoxton, Southwark, la doar 10 minute de mers pe jos de Tate Modern. 

New York 

Toamna este o perioadă frumoasă a anului în Marele Măr. Aerul este curat și răcoros, iar părțile din peisajul orașului sunt acoperite cu frunziș de culoarea rubinului. Dar este, de asemenea, momentul de vârf pentru sărbători și atracții culturale în tot orașul. Urmăriți totul, de la expoziții mari și instalații luminoase până la parade de Halloween, concerte de muzică și Festivalul de Comedie de la New York. 

Dacă doriți să ieșiți din oraș, mergeți într-o expediție sezonieră de cules de mere la fermele locale din zona tristă. Sau faceți o călătorie de patru ore și jumătate cu trenul până la Boston, un alt oraș din SUA care își dă puterea în toamnă. Când vă aflați în NYC, stați la o jumătate de oră de plimbare de Prospect Park la Ace Hotel Brooklyn pentru a vă bucura de nuanțele de toamnă ale arborilor de arțar care mărginesc lacul. 
Roma 

În urma verii arzătoare, toamna la Roma aduce temperaturi mai răcoroase, mai puțini turiști și totuși ceruri care sunt încă minunat de albastre. Există o mulțime de festivaluri de recoltă de toamnă în și în jurul orașului, cunoscute sub numele de sagre. 

Câteva dintre acestea sunt organizate în orașele sau satele din jurul Romei, prezentând ingrediente și delicatese culinare locale - vizitați sagre din Lazio pentru mâncăruri italiene spectaculoase. Bucurați-vă de micul dejun italian generos și de suitele luminoase de la Vatica B&B Roma. 

Paris 

Toamna este un sezon plin de entuziasm la Paris, și nu doar datorită sosirii Săptămânii Modei de la Paris la sfârșitul lunii septembrie. Se redeschid toate magazinele care au închis pentru luna august, atracțiile turistice sunt mai liniștite decât vara, iar parcurile sunt deosebit de încântătoare drapate în frunziș de toamnă. 

Plimbați-vă pe frunzele aurii crocante în Jardin des Tuileries și răsfățați-vă cu o ceașcă de ciocolată caldă într-o cafenea pariziană, înainte de a urca în metrou pentru a vizita Fondation Louis Vuitton din Bois de Boulogne. Înregistrați-vă la Hotel d'Orsay, chiar lângă muzeul omonim și chiar peste Sena de Jardin des Tuileries. 



Tokyo 

În afară de primăvară și de floarea sa captivantă de cireș, toamna este, fără îndoială, cel mai bun moment pentru a vizita Tokyo. Arțarii care umplu parcurile orașului trec de la verde la nuanțe strălucitoare de chihlimbar și purpuriu, scălând orașul într-o strălucire caldă și aurie. 

Dar nu doar obiectivele turistice sezoniere iau lucrurile la un nivel superior în această perioadă a anului; Începe să apară mâncăruri încălzite de iarnă, cu castane, ciuperci Matsutake și cartofi dulci prăjiți vândute de vânzătorii ambulanți din tot orașul. Stați lângă unul dintre cele mai importante locuri de frumusețe de toamnă din Tokyo și grădina japoneză tradițională, Koishikawa Korakuen, la Tokyo Dome Hotel. 
Praga 

Mergeți la Praga toamna, înainte ca frigul iernii să vină, iar când vizitarea obiectivelor turistice pe jos este încă posibilă. Vă puteți aștepta la o atmosferă festivă și confortabilă, cu statui aurii și arhitectură regală care strălucește în lumina blândă a toamnei. Este, de asemenea, momentul potrivit pentru a vă bucura de bucătăria cehă consistentă, cu gulaș cald sau găluște disponibile în aproape fiecare local. 

Apoi este sezonul festivalurilor, de la festivaluri de vin la spectacole de artă, inclusiv renumitul Prague Sounds (care se desfășoară de la începutul lunii octombrie până la mijlocul lunii noiembrie), prezentând unele dintre cele mai uimitoare talente muzicale din Republica Cehă. Stați chiar peste drum de unul dintre locurile principale ale galei (Teatrul Archa) la mărețul Art Deco Imperial Hotel. 

Munchen 

Sfârșitul lunii septembrie marchează începutul Oktoberfest (cel mai mare festival al berii din lume) în Germania, iar München este un loc minunat pentru a sărbători – promițătoare de divertisment, plimbări la târg de distracție, covrigei proaspeți și multă bere delicioasă. 

Dar, fiind capitala pitorească a Bavariei, München este, de asemenea, poarta de intrare către imensa frumusețe naturală a peisajului rural din sudul Germaniei, care este sporită toamna, când Pădurea Neagră din Baden-Württemberg vecină devine portocaliu și chihlimbar. După ce ați făcut drumeții pe traseele munților din afara orașului, bucurați-vă de o porție generoasă din faimosul Pădurea Neagră din zonă. Stați la hotelul central Lizz din München, foarte apreciat. 

Montreal 

Frunzișul de toamnă al Canadei este greu de învins, cu o multitudine de parcuri naționale remarcabil de frumoase la distanță scurtă de mers cu mașina de Montreal, Parcul Național Oka se află la doar 45 de minute cu mașina de centrul orașului. Mergeți aici pentru 11 km de trasee de drumeții care înconjoară malurile Lac des Deux Montagnes, cu frunze roșii și aurii strălucitoare reflectate la suprafață în toamna. 

Există, de asemenea, Parcul Național Mont-Tremblant (cel mai mare și cel mai vechi parc din regiune) și Mont-Saint-Bruno (la doar o jumătate de oră cu mașina de Montreal și oferă cules de mere toamna). Montreal este celebrat pentru brutăriile sale de clasă mondială, așa că întoarceți-vă în oraș pentru a cumpăra ceva de sezon - gândiți-vă la prăjituri condimentate, brioș cu dovleac și chifle lipicioase cu scorțișoară. Stați la eleganta și contemporană Maison Sainte-Thérèse din Montreal.


Sursa foto: Google 


Comentarii