marți, 21 februarie 2023

18 Remedii naturale care te ajută să scapi de Balonare

 

Balonarea este o problemă foarte frecventă. Iar atunci când persistă, pot strica rutina zilnică din cauza senzației de disconfort deosebit de neplăcut pe care o generează. Este ca un coșmar pentru mulți oameni.

De asemenea, există multe simptome comune ale balonării care pot fi recunoscute cu ușurință, cum ar fi senzația de plin, distensie a stomacului, flatulență și gaze, crampe și dureri de stomac.

Cu toate acestea, cu mici schimbări în stilul de viață și ingrediente disponibile la domiciliu, puteți combate cu ușurință balonarea. Iată câteva remedii pentru acasă care vă vor ușura disconfortul.


1. Muşeţelul

Mușețelul are proprietăți antispastice și antiinflamatoare care îmbunătățesc digestia, împiedică arsurile la stomac și relaxează mușchii.

Consumați-l sub formă de ceai, 2 sau 3 pahare pe zi.


2. Ceaiul de fenicul

Fierbeți apă și adăugați semințe de fenicul pentru a face un ceai. Se bea după masă.

Ajută la relaxarea mușchilor din tractul digestiv, permițând trecerea gazului prins în interior. În plus, combate respirația urâtă.

Masați-vă burta cu ulei de fenicul pentru a ameliora durerea abdominală. Uleiurile esențiale împotriva balonării: mentă, tarhon, coriandru și anason, funcționează foarte bine pentru orice tip de probleme de stomac.


3. Consumă cărbune medicinal

Cărbunele este un alt remediu tradițional utilizat în mod obișnuit pentru a face față indigestiei sau balonării.

Este o formă ușor modificată de cărbune utilizată pentru încălzire deoarece este extrem de poros. Efectele sale sunt fizice. Este un absorbant extraordinar.


4. Semințe de chimen

Efectul carminativ al acestor semințe combate balonarea și flatulența.

Luați o linguriță de semințe de chimen după fiecare masă. Le puteți zdrobi înainte de consum sau puteți face un ceai de chimen.


5. Pătrunjel

Pătrunjelul, uscat sau tăiat, ajută la eliminarea gazului intestinal care, altfel, cauzează balonare.


6. Mănâncă dovleac

Balonarea este în cea mai mare parte legată de indigestie, deoarece unele alimente sunt deosebit de greu de digerat.

Dovleacul este unul dintre acele alimente care pot accelera digestia și, prin urmare, pot limita formarea de gaze. Bea o ceașcă de ceai de dovleac înainte de mese ssau consumă-l sub ce formă îți place.


7. Faceți un masaj rapid

Dacă sunteți prea leneș să utilizați remediile enumerate mai sus, puteți apela la masaje care sunt deosebit de eficiente împotriva durerilor musculare și abdominale.

Acest remediu ajută la eliminarea rapidă a gazelor și ameliorează spasmele însoțite de balonare consecutivă.


8. Beți ceai de păpădie

O altă plantă naturală care s-a dovedit că tratează durerea abdominală, indigestia și balonarea.

Este recomandată în special atunci când balonarea este cauzată de menstruație. Acest lucru se datorează faptului că păpădia este un excelent diuretic, care promovează eliminarea lichidelor și are ca rezultat o eliberarea rapidă.


9. Potasiul împotriva balonării

Potasiul este un mineral a cărei acțiune este similară cu cea a magneziului, deoarece elimină apa în exces și eliberează mușchii.


10. Bicarbonatul de sodiu

Se amestecă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă. Se dizolvă în mod corespunzător și se bea.

El neutralizează acidul de stomac, vindecă indigestia și balonarea.


11. Reduceți aportul de sare

Excesul de sare din organism duce la o supraproducție a lichidelor, ceea ce face ca rinichii să funcționeze mai mult decât de obicei și cauzează un depozit de lichid în țesuturi și mai ales în abdomen.

De aceea, senzațiile de balonare pot apărea după ce ați consumat alimente prea sărate. Reducerea aportului de sare este, prin urmare, benefică pentru a depăși balonarea din cauza sarcinii, menstruației și a constipației.


12. Consumați magneziu

La femei, balonarea este cauzată de distensia stomacului și retenția de lichide, care apare de obicei în timpul menstruației.

Este ceea ce face magneziul prin eliminarea excesului de apă și ameliorarea mușchilor stomacului. Prin urmare, femeile cu balonare asociată menstruației ar trebui să utilizeze acest produs, în timp ce femeile gravide trebuie să se consulte cu medicul înainte de utilizare.


13. Apă cu zeamă de lămâie

Consumând în fiecare dimineață un pahar de acest remediu este mai mult decât suficient pentru a evita vizitele la medic.

La urma urmei, lămâia este extrem de benefică pentru sănătatea ta. Beneficiile sale pentru tractul digestiv sunt imense, deoarece pot rezolva eficient probleme cum ar fi indigestia, gazele, balonarea.


Acest lucru este posibil din mai multe motive. Mai presus de toate, acest remediu stimulează producerea acidului gastric, care accelerează digestia și, astfel, reduce șansele de a produce gaz și balonare.


14. Ceai de mentă

Acest remediu este probabil unul dintre cele mai bune pe care le puteți găsi pentru a depăși tulburările digestive. Efectul acestui ceai asupra balonării poate fi atribuit uleiului său esențial.

Menta are efecte antispasmodice relaxează mușchii intestinului și nervilor. În plus, scade tensiunea care poate să provoace balonare.


15. Ghimbirul

Consumat sub orice formă, ghimbirul funcționează bine pentru a facilita procesul digestiei și asigură o ușurare instantanee de la balonare.


16. Ananasul

Acest fruct este foarte eficient împotriva balonării și ajută la prevenirea constipației.

Conține o enzimă numită bromelaină care promovează o digestie bună și previne producerea de prostaglandine responsabile de inflamație.


17. Infuzie de cimbru

Ca feniculul, cimbrul ajută la digestie și la combaterea flatulenței excesive.

Infuzați o linguriță de cimbru într-o ceașcă de apă fierbinte timp de 10 minute. Luați până la trei ori pe zi, dacă este necesar.


18. Sticla cu apă fierbinte

Căldura apei calde va relaxa zona abdominală. Pentru aceasta, stați pe spate și puneți sticla cu apă fierbinte în zona dureroasă.

Pentru a evita înghițirea prea mult aer, mâncați încet și în cantități mici.


Este mai bine să ai cinci mese mici decât trei mese mari și copioase. Stresul și stilul de viață sedentar încurajează producerea de gaze. Faceți mișcare în mod regulat pentru a vă relaxa intestinele și pentru a calma anxietatea.

Reduceți consumul de tutun, băuturi răcoritoare și alimente fermentabile, cum ar fi produsele lactate, cartofii, ceapa, toate soiurile de varză, pastele și cerealele.


Sursa: libertateapentrufemei.ro 

Sursa foto: Realty by Rob


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu