miercuri, 9 august 2023

8 Gustări dulci sănătoase, de casă, cu 50 de calorii sau mai puțin

 

Gustări sănătoase, dulci, există! Când ai poftă de o doză de dulce cu conținut scăzut de calorii, aceste opțiuni sănătoase vor învinge cu siguranță pofta de bomboane sau ciocolata. 

Uneori, ai nevoie doar de o mică gustare ca să te ajute după-amiaza sau pentru a te ajuta să treci în ultima oră până la ora cină, iar aceste gustări dulci cu conținut scăzut de calorii oferă o doză surprinzător de mare de satisfacție.


1 Căpșuni și kiwi 

Aceste bucăți de gheață ușoare sunt una dintre gustările noastre dulci preferate, deoarece pot servi la fel de ușor ca desert sănătos. Cu doar 23 de calorii, aceste gustări dulci cu conținut scăzut de calorii sunt una dintre cele mai ușoare (și mai frumoase) gustări de pe lista noastră. 

Fiecare lisă îmbină aromele de vanilie, suc de mere, căpșuni proaspete și kiwi pentru o gustare dulce și sănătoasă.


2 Afine

O jumătate de cană de afine proaspete are aproximativ 40 de calorii, iar fructele de pădure fac o gustare dulce suculentă, răcoritoare și sănătoasă. 

Afinele au, de asemenea, beneficiul de a fi bogate în fibre (plus toți ceilalți nutrienți benefici), astfel încât să vă simțiți întotdeauna bine când țineți mâna la o ceașcă. Congelate sunt la fel de hrănitoare ca și proaspete, așa că nu ezitați să le răciți dacă preferați.


3 Porumb condimentat foarte ușor

Dacă gusturile tale de gustare se îndreaptă mai mult spre o combinație de dulce și sărat, păstrează o pungă mică de plastic cu acest porumb condimentat în cămară, torpedo sau geantă pentru a o agăța de fiecare dată când simțiți că se aprinde foamea. 

Începe cu o pungă obișnuită de porumb la cuptor cu microunde, apoi se îmbracă cu un strop de garam masala, un amestec popular de condimente indian. Condimentele dau porumbului  arome mai complexe, păstrând în același timp gustarea dulce sănătoasă la doar 45 de calorii per cană.


4 Mere

O modalitate ușoară de a vă combina rutina de gustări dulci cu conținut scăzut de calorii este să vă aprovizionați cu o varietate de mere. 

Un măr mic are aproximativ 50 de calorii, iar acest gunoi este foarte ușor de luat din mers. (Mulțumesc, Mamă Natură, pentru „ambalajul” portabil.) În plus, cu atât de multe tipuri diferite de mere din care să alegi, nu vei rămâne blocat într-un drum de gustare.


5 Granita de fructe de sambure

Veniți vara (sau oricând doriți să vă simțiți mai mult ca vara), răcoriți-vă cu un dulce cu conținut scăzut de calorii, care este mai ușor decât majoritatea înghețatelor. Această rețetă de graniță este super simplă, făcută în mare parte cu apă și fructe proaspete cu sâmburi și doar un strop de zahăr și are doar 48 de calorii într-o porție. În funcție de ceea ce îți poftești, poți face această rețetă ușoară de gustare cu piersici, nectarine, prune sau chiar cireșe dulci.


6 Pepene verde

S-ar putea să luați deja pepenele verde ca garnitură naturală dulce în timpul verii. Daca da, tine-o tot asa! O ceașcă de pepene verde are aproximativ 45 de calorii și nu poți învinge suculenta și aroma de fructe răcoritoare. 

Datorită conținutului său ridicat de apă, pepenele verde este, de asemenea, o gustare dulce hidratantă, cu conținut scăzut de calorii.


7 Kiwi

Împreună cu o oarecare dulceață, un kiwi va adăuga un gust de tropice în timpul gustării. Un fruct mediu are aproximativ 42 de calorii și conține niște nutrienți suplimentari.

 Kiwi este mai bogat în vitamina C decât majoritatea altor fructe. Tăiați una pentru o gustare dulce cu conținut scăzut de calorii, care oferă și potasiu.


8 Ananas, mentă și nucă de cocos

Fructele proaspete sunt o gustare grozavă de la sine, dar uneori avem poftă de ceva mai special. Pentru acele vremuri, încercați aceste bucăți de gheață cu apă de ananas și nucă de cocos - au un conținut scăzut de calorii (doar 43), au felii sănătoase de ananas proaspăt și se simt ca un răsfăț. 

Congelați ananasul proaspăt cu apă simplă de nucă de cocos (sau încercați cu aromă) și adăugați câteva frunze de mentă proaspătă pentru a le face și mai răcoritoare.


Sursa foto: Delicious 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu