luni, 30 mai 2022

Sa fim in forma zilnic, cu exercitii simple

 

Câteva minute de exerciţii pe zi pot să facă minuni pentru corpul tău. Începe cu acest set de cinci exerciţii simple care te menţin în formă. Vei constata singur/ă rezultatele! 

Mişcarea fizică este foarte importantă nu numai pentru o siluetă de invidiat, ci şi pentru a te menţine în formă şi a avea un nivel crescut de energie. Dacă timpul nu-ţi permite să mergi la sală sau să faci antrenamente elaborate, atunci nu ai nicio scuză să nu-ţi acorzi măcar 15 minute pe zi pentru a pune în mişcare toţi muşchii. 

Acest lucru îţi va îmbunătăţi postura, durerile de spate se diminuează şi vei avea mult mai multă energie. 


Exerciţiul nr. 1

Din poziţia stând culcat pe spate, mâinile pe lângă trunchi, se ridică picioarele perfect drepte la 30 de grade. Ai grijă să menţii abdomenul încordat, deoarece zona lombară trebuie să stea lipită de saltea. Inspiră şi expiră adânc de trei ori.

Mai ridică puţin picioarele la 60 de grade, menţinându-le şi aici timp de trei respiraţii complete. Fără să le îndoi!  Mai ridică încă puţin picioarele până ajung la 90 de grade, menţine poziţia timp de trei respiraţii complete şi începe exerciţiul invers, iar pe măsură ce duci picioarele către sol opreşte-te la 60 de grade şi 30 de grade.


Exerciţiul nr. 2

Din poziţia stând pe genunchi şi mâini, îndoaie mâinile şi sprijină tot antebraţul de sol. Întinde picioarele, având grijă să ţii încordat abdomenul, astfel încât tot corpul să fie în linie dreaptă.

Menţine această poziţie cât mai mult timp, începând cu câteva secunde şi mărind timpul pe măsură ce-ţi permite rezistenţa.


Exerciţiul nr. 3

Din poziţia stând culcat pe burtă se îndoaie mâinile şi se pun palmele la nivelul pieptului. Picioarele sunt întinse şi uşor depărtate, fără să depăşească linia şoldurilor.

Punând presiune în braţe, ridică trunchiul şi pubisul de la sol până când mâinile sunt întinse. Umerii trebuie lăsaţi în jos şi aduşi puţin în spate. Menţine poziţia timp de 30 de secunde, revino la sol şi repetă mişcarea.


Exerciţiul nr. 4

Din poziţia culcat pe burtă se duc braţele pe lângă corp şi se presează cu palmele pe sol. Bărbia trebuie să fie aşezată pe saltea, iar în timp ce încordezi abdomenul şi presezi în palme se ridică picioarele sus.

Menţine poziţia câteva respiraţii complete, revino cu picioarele la sol şi repetă mişcarea.

 

Exerciţiul nr. 5

Din poziţia culcat pe spate se aduc picioarele îndoite la piept. Întinde picioarele, în timp ce mâinile tale sprijină zona lombară pentru a face lumânarea perfect.

Menţine poziţia timp de 30-60 de secunde, după care se revine aducând picioarele la piept din nou şi rulând uşor coloana pe sol, vertebră cu vertebră.


Sursa: eva.ro 

Sursa foto: sfatulmedicului.ro 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu