miercuri, 6 aprilie 2022

Plante de sezon

 

Petrece cât mai mult timp în grădină și plantează flori de primăvară, să îți coloreze și să-ți învioreze curtea. Alege flori de primăvară cât mai variate, cât mai colorate și pregătește terenul cu îngrășăminte. 


Cum pregătești terenul pentru plante noi

Curăță terenul dedicat plantelor, taie toate uscăturile, adună frunzele uscate și sapă pământul să fie cât mai bine afânat și primitor pentru florile frumoase pe care le alegi. 

Adaugă și îngrășăminte naturale sau îngrășăminte de sinteză în timp ce sapi, apoi greblează și mărunțește bine pământul.

Stabilește parcelele de teren unde vrei să plantezi flori de primăvară noi. Ține cont de faptul că, în această perioadă, poți planta trei tipuri de flori: 

Flori cu bulbi care cresc și înfloresc foarte repede precum zambilele, narcisele sau crocușii; Flori cu bulbi care vor înflori în a doua jumătate a primăverii precum lalelele; 

Semințe și tuberculi de flori care vor crește lent și vor înflori în decursul verii.


Flori de primăvară cu bulbi care cresc repede

Narcisele cresc si infloresc in 3 saptamani daca au soare din plin. 

Zambile 

Narcise 

Ghiocei Muscarii sau zambilele struguraș 

Ghiocei rusești 

Panseluțe


Semințe de flori care se plantează primăvara

Petunii 

Gura leului 

Regina nopții 

Mușcate 

Mirabilis 

Maci 

Garofițe 

Floarea de piatră 

Gălbenele 

Pufuleți albaștri 

Zorele Albăstrele 

Crăițe Cavaleri 

Căldărușe 

Clopoței


Ce flori de primăvară să plantezi în luna aprilie 

Aprilie este deja o perioadă mult mai caldă decât luna martie, riscul să mai ningă sau să vină o perioadă de îngheț este foarte mic și poți planta răsaduri, bulbi sau semințe de flori care vor înflori mai târziu în sezonul cald.

Crini 

Lalele 

Dalii 

Iriși 

Gladiole 

Tuberoze 

Frezii 


Răsaduri și semințe de flori pentru luna aprilie

Margarete 

Lavandă  

Bujori 


Cum îngrijești corect florile plantate primăvara 

Pământul este bine să fie săpat mereu în jurul plantelor noi, iar buruienile culese cu grijă, să nu afecteze rădăcinile delicate ale florilor. Adaugă îngrășăminte lichide în apa cu care le uzi, doar dacă pământul este albicios, nisipos și sărac în nutrienți. 

Udă plantele sădite primvara numai dacă pământul se usucă în jurul lor. Lasă ploaia să le ude și nu interveni decât dacă sunt perioade lungi în care nu au parte de umezeală. Răsadurile fragede pot fi ținute în seră sau în jardiniere pe terase, ferite de ploile reci și de vânt, până când prind putere și pot fi transplantate în grădină. 

Alege cu grijă locuri semiumbroase, pe lângă pomi fructiferi și garduri pentru plantele iubitoare de răcoare precum clopoțeii, salvia sau panseluțele, și locuri însorite pentru plante care iubesc mult căldura și soarele precum petuniile sau margaretele.


Sursa: unica.ro 

Sursa foto: ghid-constructii.ro 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu