joi, 2 decembrie 2021

Cum sa aprindem lumina din interiorul nostru?

 

''Cum ştiu că sunt corecte alegerile pe care le fac? Întâi le fac apoi mă uit în oglindă, iar dacă mă uit în oglindă în timp ce le fac e şi mai bine. Adevărul e că tot interiorul nostru se reflectă în exterior. Lumea exterioară e cea mai bună oglindă pentru interiorul nostru. Uită-te mai bine în jur şi vei vedea tot ce se află în tine. ''

''Când lumina din lăuntrul tău o vei dărui şi altora, acea lumina se va întorce, înzecit, in sufletul tău.''

''Dacă ştii să ierţi cu adevărat, poţi fi lumina din interiorul tău.''

Fiecare dintre noi trebuie să caute să aprindă lumina în interiorul său. Există un întrerupător în noi, trebuie căutat. Trebuie să luminăm la interior pentru a nu pribegi, și mai trebuie să luminăm în interior pentru ca cine ne vede, să vadă lumină, nu beznă. Atâta beznă în jurul nostru… Atât întuneric în viața de zi cu zi. Prea mult…

Lumina este educația, lumina este iubirea, lumina este respectul pentru sine și pentru toate câte vezi, câte nu vezi, câte înțelegi, câte nu înțelegi.

Când luminăm, devenim călăuze atât pentru noi înșine cât și pentru alții. Nu mai orbecăim, iar alții, în întuneric, se pot lua după noi să ajungă și ei ” acasă”.

Fiecare carte citită, fiecare rău nefăcut, fiecare încurajare și vorbă bună spusă unui om, este lumină.

A avea aspirații pentru sine și pentru lumea înconjurătoare, este lumină. A ne dori ce-i mai bun pentru noi și pentru alții, este lumină.

Nu vom ajunge cu toții doctori și nu ne va fi dat la toți să schimbăm ordinea mondială, însă fiecăruia dintre noi i-a fost dat să schimbe lumea sa, viața sa și pe sine însuși, iar asta nu este puțin lucru, ba dimpotrivă.

Investește în tine ! investește cuvinte, îmbrățișări, bani, educație, prieteni de calitate, mâncare sănătoasă, planuri de viață, investește pentru că toate acestea fac lumină.

Nu aștepta să investească alții în tine, nu aștepta să aprindă altcineva lumina în tine, nu aștepta, nu mai aștepta ! răspunsul este la tine ! tu ești cheia ! tu ești soluția ta.

Om bun, simt căldura luminii tale. Luminează mai tare, că suntem mulți care vrem să ne încălzim la lumina ta. 


Sursa: citatepedia.ro   nadinevoindrouh.com

Sursa foto: sfatulparintilor.ro 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu