miercuri, 23 iunie 2021

Cum să te detașezi de oamenii toxici

 

Niciodată nu trebuie să te ascunzi de oamenii toxici. Să le găsești scuze pentru felul cum ei se comportă. Ei rănesc pentru că vor să rănească, le place acest lucru. Iubesc să folosească oamenii în interesele proprii.

S-ar putea să fii o persoană foarte bună. Să-ți pese de cei din jurul tău, să-ți fie frică să nu jignești cumva pe cineva, chiar și neintenționat. Vor fi oameni care vor profita de această bunătate. Tot ce trebuie să faci, este să iei o decizie neplăcută pentru asemenea oameni.

Să oprești imediat comunicarea cu ei, fără să-ți complici viața. Dacă ți s-a întâmplat să fii jignită, acest lucru se datorează faptului că acești oameni toxici au vrut să-ți facă rău, nu ți-au arătat respect. Nu le căuta scuze și nu le lua apărarea. Ei cu bună știință fac asemenea lucruri, ei continuă să te mintă că sunt buni doar ca să nu-i scoți din viața ta. Dar totul trebuie simplificat.


1. Comunică doar cu cei cărora nu trebuie să le demonstrezi nimic

Dacă trebuie să demonstrezi cuiva că ești o persoană bună, înseamnă că acele persoane te cred o persoană rea. Dar oare ai nevoie de asta?

2. Comunică cu oamenii care sunt la același nivel cu tine

Dacă o anumită persoană încă nu a reușit să se recomande pe sine, încearcă să vezi acțiunile acestei persoane. Oamenii corecți spun totul așa cum este, iar manipulatorii vor începe să se agite. Oamenii corecți sunt simpli și ușor de înțeles. Dacă simți că o persoană ascunde ceva, nu poți comunica cu ea deschis, probabil nu este persoana potrivită să se afle în viața ta. 

3. Învață să nu simți mustrări de conștiință atunci când refuzi comunicarea cu cineva

Oamenii de acest gen te pot distruge foarte repede, sunt persoane toxice cărora nu le pasă de alți oameni. Nu trebuie să te simți vinovată că ai dat la o parte din viața ta asemenea persoane. Principalul să o faci la timp.


Dacă totuși ai început să comunici cu astfel de oameni, ceea ce trebuie să faci este:

– să realizezi că această persoană îți este neplăcută. Nici nu mai e nevoie să cauți motivul pentru care ea îți este neplăcută. Trebuie să găsești puterea să înțelegi că anume așa trebuie. 

– spune deschis că nu ești mulțumită de această comunicare.

La sigur persoanele toxice vor fi indignate, te vor ataca. Această reacție este un motiv legitim pentru a opri comunicarea cu ei. Manipulatorii toxici vor căuta o cale să te convingă că te înșeli în privința lor. Caută să rămâi ferm pe poziția ta, fără să te mustre conștiința.

– înțelege că problemele altora nu trebuie să fie și problemele tale. O persoană toxică va încerca să-ți distrugă starea ta de spirit, dar nimeni nu va rezolva problemele în locul tău. De aceea, cunoaște valoarea ta și a faptelor tale și nu îți fă griji pentru cei care nu merită.


Sursa : devorbacutine.eu 

Sursa foto: wawlist.com 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu