marți, 23 iulie 2019

CROMOTERAPIA. VINDECAREA PRIN CULOARE

Cromoterapia pornește de la ideea ca privirea anumitor culori pentru o anumită periodă de timp poate provoca la nivelul creieului anumite procese
care să influențeze starea de sănătate a întregului organism. Este o formă de terapie complet nonivazivă, poate fi aplicată indiferent de vârstă sau gravitatea afecțiunii și, poate cel mai important, o putem studia și pune în practică chiar și singuri, acasă. Ce nu știm noi este că expunerea corpului la o un ambient în care domnește o anumită culoare ne poate influența sănătatea. Și asta fiindcă deși percepem culorile cu ajutorul vederii, și pielea noastră poate asimila diferit anumite substanțe când este expusă unor forme de lumină. Cum este de exemplu lumina difuză, care ne relaxează, sau lumina albă, potrivită pentru spațiile de birouri. Ce efecte au culorile asupra noastră:

ROSUL este tonic și energizant
Cea mai puternică dintre culori, roșul stimulează, instigă și energizează. Este utilizat pentru tratarea anemiei, inflamațiilor, afecțiunilor respiratorii, dar și a depresiei. Facilitează întărirea sistemului imunitar și îmnulțirea celulelor sănătoase din organism și vitalizează instantaneu. Crește tensiunea și temperatura corpului.

PORTOCALIUL este un bun digestiv
Portocaliul stimulează secrețiile gastrice și digestia, și în același timp poate crește senzația de foame, în cazul persoanelor cu dereglări digestive. În același timp, accelerează pulsul, tratează astmul și epilepsia, spasmofilia și stresul. Este utilizat și pentru a echilibra libidoul.

GALBENUL facilitează introspecția
Galbenul este culoarea spiritualității, a cunoașterii de sine și favorizează auto-vindecarea organismului. Ne permite să ne relaxăm, să pătrundem în adâncul conștiinței și să echilibrăm energia organismului. Poate trata migrenele, afecțiuni ale ficatului, diabetul, afecțiuni ale pielii și tulburările de digestie.

VERDELE ne echilibrează
Privirea acestei culori în cadrul sesiunilor de cromoterapie ne ajută să obținem echilibrul, atât intern cât și extern. Calmează hipertensiunea și tulburările cardiace, tratează insomnia și nevralgia, iar terapii recente o folosesc și în cazul cancerului. Este culoarea speranței, a optimismului, a întoarcerii la origini.

ALBASTRUL ne calmează
Cea mai „senină” culoare, albastrul are în primul rând un rol calmant vizibil. Ne induce liniștea interioară, facilitează meditația și analiza obiectivă a realității. Scade tensiunea, calmează respirația și reduce pulsul. Este utilizat în special pentru pacienții cu afecțiuni ginecologice, infecții, ințepaturi de insecte, reumatism, encefalită.

INDIGO sau culoarea „capului”
Indigo este culoarea obținută prin amestecul dintre roșu și albastru. Tratează în special afecțiuni localizate la nivelul capului și căilor respiratorii superioare: sinuzită, pneumonie, afecțiuni ale ochilor și urechilor, paralizie facială și tuse.

VIOLETUL, culoarea spiritului
Alături de galben, violetul acționează preponderent asupra echilibrului dintre psihic și trup. Este o culoare profundă, plină, care oferă ocazia unei terapii complexe. Tratează tulburările mentale, purifică organismul în caz de infecții sau toxicitate, poate trata pneumonia, meningita si epilepsia.

TURCOAZUL calmeaza, tonifiaza, regenereaza pielea. Indicatii : traumatisme, arsuri, dureri mari, astenie si surmenaj

NEGRUL este culoarea cea mai discutabila a spectrului auric. Este o culoare care, atunci când apare în aura, poate reflecta o stare de auto aparare sau faptul ca persoana are secrete. Indica, de asemenea, iminenta unei noi întelegeri asupra responsabilitatilor si datoriilor personale. Negrul poate indica dezechilibru si probleme fizice, daca apare în jurul corpului fizic. Localizat la marginea exterioara a aurei, negrul indica existenta unei gauri, care apare la cei dependenti de alcool sau tutun. Genereaza retinere, neliniste, depresie, interiorizare, înduiosare; împresie de adâncime, plinatate si greutate.

ALBUL este deseori vizibil în aura, ca o umbra diafana, ca un substrat pentru celelalte culori. Albul contine în el toate culorile, si când apare cu forta în aura, aceasta se petrece în corelatie cu alte culori. Acesta este criteriul dupa care ne dam seama daca este vorba de o perceptie reala sau doar de o slaba perceptie a aurei. Atunci când albul este o culoare de sine statatoare în aura, reflecta spiritualitate, adevar si puritate. Arata faptul ca energia persoanei respective se purifica. De multe ori reflecta si o extraordinara creativitate. Genereaza expansivitate, usurinta, suavitate, robustete, puritate, raceala; este obositor prin stralucirea ce o prezinta datorita capacitatii de reflexie totala a luminii.

GRIUL este o culoare a initierii, a trezirii unor capacitati înnascute. Nuantele de argintiu reflecta o trezire a energiilor feminine, care stau la baza iluminarii, intuitiei si imaginatiei creatoare. Nuantele de gri închis arata dezechilibru fizic, egoism sau necesitatea de a nu lasa ceva neterminat. Devine valoros mai ales în prezenta celorlalte culori ale caror efecte le atenueaza.

sursa: doc.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu