vineri, 14 iunie 2019

CUM STAU ZODIILE LA CAPITOLUL SANATATE


O viaţă  mai sănătoasă se numără cu siguranţă printre preocupările noastre principale. Să ai grijă de corpul tău se poate reduce la câteva alegeri
de zi cu zi care pe termen lung îţi vor aduce o mulţime de beneficii.


Iata cum stai la acest capitol, in cele ce urmeaza:




BERBEC
Stresul, grijile, anxietatea, frustrarile ii pot produce Berbecului dureri de cap, ameteli, nenumarate stari febrile, insomnii, hemoragii nazale sau probleme ale sinusurilor sau urechilor. Are nevoie de mici exercitii fizice si de masaj in zona craniana, precum si de o dieta fara abuzuri, eventual vegetariana, regulata si relaxata, evitand stimulentele de orice fel: alcool, cofeina, medicamente. Punctele anatomice sensibile ale Berbecului sunt in zona fetei, craniului, creierului, oaselor capului (cu exceptia nasului). Este predispus la accidente in zona capului, a fruntii, craniului, predispozitie spre carii, febra, lovituri, accidente minore, sinuzita, inflamatii, probleme oculare, migrene, congestie, apoplexie, meningita. Exista chiar si riscul de a face chelie prematur. 

TAUR
Problemele principale de sanatate ale Taurului ar putea fi declansate de grijile materiale. Daca securitatea sa financiara este in vreun fel amenintata sau daca se confrunta cu probleme profesionale, atunci si starea de sanatate a Taurului este in pericol. Din cauza ca ii place sa manance uneori peste masura - si asta nu din foame, ci doar dintr-o dorinta deosebita de a se imbata cu gusturi si mirosuri rafinate - obezitatea si diabetul il pandesc in orice clipa. Taurul nu trebuie sa trateze cu indiferenta nici cel mai mic simptom de boala, mai ales daca vine din directia salelor sau a rinichilor. Taurul trebuie sa manance alimente slabe in grasimi si zahar, sa bea multa apa si sa faca miscare: sa practice dansul, gimnastica aerobica, yoga, fitness, bowling sau biliard, deci sporturi ceva mai statice, dar totusi sporturi! Punctele anatomice sensibile ale Taurului sunt gatul, laringele, limba, coardele vocale, amigdalele, urechile, cerul gurii, partea superioara a esofagului, carotida. Taurul este predispus spre boli precum: gusa, amigdalita, polipi, dureri de gat, laringita. 

GEMENI 
Sanatatea le va da dureri de cap Gemenilor din cauza extenuarii nervoase si suprasolicitarii fizice. Stresul ii poate dobori, pur si simplu. Punctele sensibile ale Gemenilor sunt bratele, mainile, umerii, plamanii, sistemele nervos, reproducator si urinar. Trebuie sa urmeze un program regulat de somn, aer curat si iesiri la soare. Trebuie sa evite stimulentele ca alcoolul si cafeaua, sa bea multa apa si sa aduca un aport serios de fibra in dieta. Exista risc de probleme ale plamanilor, ale sistemului nervos, bronsite, pleurezie, congestie pulmonara, tulburari nervoase, fracturi ale bratelor sau claviculei. 

RAC 
Starea de sanatate a Racului depinde foarte mult de stabilitatea sa emotionala. Daca are probleme digestive, e posibil ca acestea sa fie de fapt un simptom al unui conflict interior. Trebuie sa consume alimente pure, din natura, mai mult decat alimente procesate, evitand orice fel de stimulent, pentru ca organismul sau este prea sensibil pentru a le face fata. De asemenea, trebuie sa evite produsele lactate si grasimile animale, sa se fereasca de alcool, ca nu cumva sa depaseasca masura. Trebuie sa iasa cat mai mult afara, in aer liber, sa faca miscare: ciclism, calarie, patinaj, jogging. Punctele anatomice sensibile ale Racului sunt in zona pieptului, stomacului, esofagului. Este predispus la probleme ale aparatului digestiv, ale sistemului limfatic, ale pieptului si cu tendinta spre obezitate. 

LEU 
Leul se mandreste cu o constitutie fizica robusta, puternica. Starea sa de sanatate depinde foarte mult de felul in care este apreciat de cei din jur; daca se simte iubit, se simte excelent. Trebuie sa fie foarte atent la circulatie, sa-si mentina sangele intr-o stare excelenta, fara a exagera cu grasimile. Trebuie sa consume ulei de masline, usturoi si vin (cu moderatie) pentru a evita bolile de inima. Trebuie sa faca multa miscare, sa manance fructe de mare, legume, fructe, cereale, zarzavaturi si sa renunte la fumat, alcool, cafea, zahar, prajeli, proteine si grasimi animale. De asemenea, trebuie sa evite stresul. Puncte anatomice sensibile ale Leului sunt inima, spinarea, coloana, vertebrele dorsale, aorta, vena cava. Pentru Leu exista risc de boli de inima de diferite forme, palpitatii, friguri, meningita spinala, angina pectorala, anevrism. 

FECIOARA 
Mania pentru ordine a Fecioarei se rasfrange si asupra curateniei in casa si asupra igienei, incat sanatatea are un loc principal printre preocuparile sale. Nu stie deloc sa se relaxeze, deoarece este mereu nervoasa si tensionata, mereu pe faza. Cea mai importanta parte a sanatatii pentru o Fecioara are legatura cu dieta si igiena. Fecioara trebuie sa se alimenteze cu tot ceea ce ofera pamantul: plante, legume, cereale, si mai putin cu produse animale. Sistemul digestiv este cea mai vulnerabila parte din organismul Fecioarei si, in cazul in care o parte a sistemului digestiv este afectata, poate avea efecte grave si asupra sistemului nervos. Fecioara trebuie sa mentina un program alimentar regulat, intr-o stare de spirit relaxata, cu mare atentie la calitatea mancarii pe care o are in fata. Trebuie sa evite grasimile si uleiurile, punand accent pe cereale. Ar fi bine sa aiba si un program de exercitii fizice, chiar si acasa, cu un aparat de gimnastica sau o bicicleta ergonomica. Fecioara trebuie sa fie atenta si la incaltamintea pe care o poarta, pentru a-si proteja gleznele si gambele, care sunt zone sensibile. Ar fi bine sa adopte o abordare noua a tratamentelor, deci nu ar strica sa se indrepte asupra medicinei bazate pe ierburi sau hipnoterapie, deci mijloace mai putin obisnuite in medicina. Puncte anatomice sensibile ale Fecioarei sunt in zona intestinului, duodenului, ficatului, existand risc de colici, dizenterie, enterita, afectiuni digestive intestinale, peritonita, constipatie. 

 BALANTA 
Balanta trebuie sa aiba mare grija de rinichi si de mentinerea echilibrului de apa din organism. Trebuie sa bea multa apa, sa limiteze consumul de sare, proteine animale si lactate. Trebuie sa manance fructe precum banane sau avocado si cereale precum orez, porumb, secara, vegetale, soia. De asemenea, Balanta trebuie sa aiba grija de picioare, sa faca masaj periodic sau sa apeleze la reflexologie ca metoda de tratament foarte eficace pentru relaxare si tratamentul oricaror boli ale glandelor. Puncte anatomice sensibile la Balanta: rinichii, soldurile, vertebrele lombare, glandele suprarenale. 

SCORPION  
Scorpionul trebuie sa iasa cat mai mult afara, sa faca sport, ciclism, jogging, atletism, plimbari prelungi, patinaj, pentru ca toate acestea ii vor limpezi gandurile si il vor deconecta de la problemele sale. Preferintele gastronomice ale Scorpionului i-ar putea declansa ceva probleme la ficat, cel mai vulnerabil organ al sau, iar silueta este o problema permanenta cu care se va confrunta. Trebuie sa inlocuiasca uleiurile si grasimile animale cu ulei de masline sau vegetal, sa modereze consumul de alcool, sa sporeasca aportul de fibra in dieta, sa manance multe legume si fructe. Punctele anatomice sensibile ale Scorpionului sunt intestinul gros, organele genitale, vezica urinara, bazinul rinichilor, uretra, prostata, colonul. Risc de hemoroizi, scorbut, leucoree, sifilis, apendicita. 

SAGETATOR 
Sagetatorul trebuie sa aiba mare grija de zonele predispuse la boli: ficat, coapse, nervul sciatic. Fiind un aventurier si un pasionat de aer liber si de miscare prin excelenta, Sagetatorul nu se simte bine in orice mediu sau loc, de aceea ar fi bine sa tina cont de predispozitiile conferite de zodie atunci cand isi alege un loc de munca, un apartament, un loc de distractie sau orice alt spatiu in care isi petrece cateva ore din zi. Daca nu are acces la locuri cat mai apropiate de natura, la spatii largi, luminate natural, in locuri cu incarcatura religioasa si spirituala, Sagetatorul nu isi va gasi niciodata calmul si nu va da randamentul asteptat. Nu este deloc eficient in spatii inchise, fara ferestre sau fara usi mereu deschise, fara macar o planta sau un colt de natura prin preajma. 

CAPRICORN 
Cele mai vulnerabile locuri din organismul Capricornului sunt pielea, dintii, oasele, articulatiile, nervii si sistemul digestiv. Este recomandabil sa evite excesele alimentare si sa faca miscare, pentru a-si mentine tonusul. Capricornul are predispozitie catre insomnie, boli de piele, reumatism, guta, urticarie. 

VARSATOR 
Mentinerea unei stari de sanatate excelente este foarte importanta pentru Varsator. Are nevoie de o dieta bogata in apa, legume, verdeata si fructe care sa ii mentina sangele in bune conditii. Sistemul nervos este intotdeauna in directa legatura cu cel digestiv, de aceea trebuie sa fie mereu relaxat la masa. Problemele digestive sau stomacale sunt de fapt simptome ale unor nereguli psihice: stres sau tensiune nervoasa. Varsatorul trebuie sa isi menajeze punctele cele mai sensibile care sunt in zona genunchilor si a gleznelor. Trebuie sa mearga des in spatii cu mult aer, preferabil in preajma marii, si sa nu evite examenele oftalmologice cat mai dese, iar femeile trebuie sa faca examene frecvente in zona sanilor. 

PESTI 
Sanatatea Pestilor ar putea avea de suferit din cauza problemelor emotionale provenite dintr-o teama nestapanita de a gresi sau de a nu reusi sa ofere tot ceea ce pot. Daca se vor confrunta cu dezamagiri din cauza neatingerii idealurilor, sanatatea lor ar putea avea mult de suferit. Punctele anatomice sensibile ale Pestilor sunt picioarele si sistemul limfatic. Exista un risc de boli ale membrelor inferioare, boli intestinale, intoxicatii, probleme ale sangelui. 


sursa: horoscop20 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu