luni, 9 ianuarie 2017

TOP 5 Cele mai impresionante Biblioteci din lume







BIBLIOTECA SAINT GENEVIEVE din Paris se afla intr-o cladire construita in 1851 si are mai mult de 2 milioane de volume, dar si o colectie vasta de manuscrise care au fost ale abatiei cu acelasi nume.

BIBLIOTECA ABATIEI ADMONT din Austria se afla in interiorul abatiei cu acelasi nume. Sala bibliotecii a fost decorata in 1776 si are o suprafata de 70 metri. Adaposteste mai mult de 200,000 de volume.

BIBLIOTECA NATIONALA A CEHIEI detine mai mult de 6 milioane de carti si se afla in Praga. Cladirea bibliotecii a fost construita in epoca medievala.

BIBLIOTECA UNIVERSITATII GHEORGHE ASACHI din Iasi a fost construita la sfarsitul secolului al xix-lea, creata de un arhitect elvetian, numit Louis Blanc. Are mai mult de un milion de volume, iar programul este de luni pana vineri intre 8:00 si 14:00.

BIBLIOTECA REGALA din Rio de Janeiro este construita in stil gotic, intre 1880 si 1887 si are mai mult de 350,000 de volume din secolele xvi, xvii si xviii, in plus mai are si o colectie vasta de monede si picturi.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu