luni, 9 ianuarie 2017

TOP 3 Destinatii de Iarna din Europa


LAPONIA (Finlanda)
 Iarna in Laponia incepe la mijlocul lui octombrie si dureaza aproximativ 200 de zile. Sporturile de care te poti bucura aici sunt: ski, snowboard, ski nordic, mers cu snowmobilul, trasee cu sania trasa de caini husky sau reni, pescuit etc.
Temperaturile sunt foarte scazute si pot ajunge si la -45 sau -50 de grade Celsius, insa merita suportate, datorita unui spectacol extraordinar: aurora boreala si exista de asemenea si hoteluri de gheta. Literatura, teatrul si sporturile sunt la mare pret in aceasta zona a Finlandei. Exista in jur de 30 de muzee in Laponia. Muzica ocupa un loc important in traditia acestei regiuni, iar turistii pot participa la numeroase concerte, spectacole si festivaluri.

SAINT MORITZ (Elvetia)
Iubitorii de ski nu pot gasi un loc mai potrivit pentru a-si practica pasiunea: exista in jur de 350 kilometri de piste. In plus, St. Moritz este o zona care se bucura de o vreme exceptionala, insorita aproximativ 300 de zile pe an, la o altitudine cuprinsa intre 1800-3000 de metri inaltime (zapada este garantata). Doamnele vor fi incatate sa afle ca St. Moritz este si o oaza de cumparaturi, plina de eleganta urbana, cu numeroase magazine de moda celebre.

INSULELE LOFOTEN (Norvegia)
Pentru iubitorii de animale se organizeaza expeditii cu vapoare in cautarea balenelor ucigase, a vulturilor de mare si a altor vietati din fauna insulelor Lofoten. Poate una dintre cele mai importante atractii turistice din aceasta zona este aurora boreala. Pentru a fi siguri ca turistii se bucura de acest fenomen exceptional, norvegienii au inventat un sistem inteligent prin care acestia sa fie anuntati de aparitia aurorei prin SMS. Poporului fascinant al vikingilor i s-a dedicat un muzeu, in cea mai mare casa datand inca de pe vremea acestora. Printre sporturile de care se pot bucura turistii in aceasta zona cele mai populare sunt: pescuitul, golful, alpinismul si ciclismul.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu