marți, 15 septembrie 2015

HOROSCOP SEPTEMBRIE 2015

 BERBEC. Daca ultimele sase saptamani au fost mai dificile sau incurcate, desfasurarea evenimentelor intra acum in linie dreapta: configuratia astrala a lunii septembrie poate precipita luarea unor decizii sau ivirea unui deznodamant.
Apare insa o alta problema: la 17 septembrie, Mercur incepe sa retrogradeze chiar in casa cuplului Berbecului, ceea ce poate aduce erori de comunicare si de sincronizare. Cu o eclipsa de Soare in casa muncii Berbecului, luna septembrie anunta intamplari neasteptate. Si Mercur, stapanul casei muncii Berbecului, anunta o perioada mai... altfel, fiindca se afla in ciclul retrogradarii. Ar fi bine, deci, sa fii pregatit(a) pentru surprize si sa ai mereu la indemana un plan de rezerva. Colaborarile si contractele trebuite abordate cu multa atentie, mai ales in ceea ce priveste comunicarea, documentele, informatia sau calculele. La fel si influenta sentimentelor asupra vietii profesionale. Luna precedenta a adus Berbecilor o veste buna: Jupiter, Marele Benefic, a intrat in casa muncii Berbecului, anuntand un an de oportunitati. Septembrie vine cu inca o veste buna: pe data de 18, Saturn paraseste casa a opta a Berbecului, punand capat unei perioade de aproape 3 ani de constrangeri sau complicatii financiare. Eclipsa de Soare poate avea un ecou asupra sanatatii Berbecilor, asa ca fereste-te de imprudente si trateaza cu seriozitate orice indispozitie, chiar daca pare minora! Este recomandat sa fii prudent(a) mai ales in a doua jumatate a lunii septembrie, cand stapanul casei bolilor Berbecului incepe sa retrogradeze, si sa-ti sporesti vigilenta in ultima saptamana, care predispune la boli acute, accidentari sau incidente diverse. Asculta cu atentie ce au ceilalti de spus si explica-le cu rabdare ceea ce doresti sa inteleaga!

 TAUR. La 18 septembrie Saturn paraseste definitiv casa cuplului Taurului, dupa trei ani in care se poate sa-ti fi dat destule batai de cap in viata relationala. De acum, s-a terminat cu blocajele, restrictiile si obstacolele, iar daca vor mai aparea, nu vor avea decat un caracter trecator.In plus, iesirea lui Saturn din casa cuplului Taurului are loc dupa ce, luna trecuta, Jupiter, Marele Benefic, a intrat in casa iubirii si a sexualitatii Taurului, dand startul unei perioade de un an in care dragostea se va afla mereu in preajma ta, cu oferte imbietoare si irezistibile. Prin urmare, viata de cuplu a Taurilor este pe calea cea buna. Septembrie este o luna promitatoare: stapanul casei cuplului Taurului se afla pana pe 25 in preajma lui Venus, planeta iubirii, iar dupa 25, chiar in casa iubirii Taurului, alaturi de Jupiter. Profita! Cu Mercur aflat in ciclul retrogradarii in casa muncii Taurului, probabil ca in septembrie nu ai timp sa te plictisesti. Mereu este ceva de pus la punct, mereu apar incurcaturi care cer solutii inventive si reajustari de planuri. Este posibil ca principalul stres al Taurilor in septembrie sa aiba de-a face cu comunicarea si documentele. N-ar trebui sa te mire daca aparatura de biroul, calculatorul sau telefoanele o iau razna. In schimb, incepi sa ai alt tonus si alt randament, dai dovada de mai multa initiativa si spirit de actiune. Se inlatura un blocaj care viza un spatiu de locuit sau de lucru, o proprietate sau niste bunuri de folosinta indelungata. In privinta banilor, luna septembrie nu este grozava pentru Tauri, asa ca este nevoie de atentie si cumpatare. Mercur se afla in ciclul retrogradarii in casa bolilor Taurului, iar eclipsa de Luna vizeaza axa sanatatii din horoscopul solar al Taurilor. Prin urmare, oricat de multa incredere ai avea in rezistenta organismului, in septembrie se impune multa vigilenta. Este posibil sa apara afectiuni noi, sa ai de-a face cu o recidiva sau sa trebuiasca sa-ti rezolvi o problema medicala mai veche. Este timpul sa meditezi asupra stilului de viata, a regimului alimentar si a intretinerii corporale.

 GEMENI. In septembrie, viata relationala a Gemenilor trece intr-o alta etapa, fiindca Saturn intra in casa cuplului Gemenilor, unde va ramane pana in decembrie 2017. Iar asta dupa ce stapanul casei cuplului Gemenilor, Jupiter, a intrat luna trecuta in casa a IV-a a Gemenilor, unde va sta pana in septembrie 2016. Este timpul sa te ancorezi mai adanc in familie si camin, sa privesti viata in doi cu maturitate, sa te raportezi la celalalt intr-un mod mai responsabil, mai profund. Daca nu ai o relatie, preferintele se vor indrepta catre persoane serioase, chibzuite, de incredere. Daca ai o relatie care scartaie, ar putea fi pusa la incercare, ca sa intelegi daca este ceea ce iti trebuie. In septembrie inca mai poti flirta, te mai poti distra - dar cu atentie, fiindca risti sa intri in incurcaturi amoroase! Dupa aproape 3 ani de munca grea, constrangatoare, subevaluata sau neplacuta, incepi sa te mai relaxezi: Saturn paraseste, in sfarsit, casa muncii Gemenilor. Dar, chiar daca vei resimti o oarecare eliberare, in lunile urmatoare s-ar putea sa ai o alta dilema: aceea de a-ti gasi orientarea si obiectivele potrivite. Asta din cauza ca Jupiter, stapanul casei carierei Gemenilor, a intrat in august in casa diametral opusa, unde va sta un an si de unde va face opozitie cu Neptun, aflat in casa carierei. Nu vei duce lipsa de munca si nici de bani, dar s-ar putea sa duci lipsa de organizare sau de coerenta. Deocamdata, septembrie poate aduce satisfactii Gemenilor prin exprimarea talentelor si a aptitudinilor, prin initiativa, comunicare, miscare, utilizarea intelectului si a informatiei. Pari a fi intr-o forma fizica buna. Cu Mercur aflat in ciclul retrogradarii in casa a V-a a Gemenilor, in septembrie interesul pentru sport, dans, mers pe bicicleta sau pe jos si alte modalitati de consumare a energiei este la ordinea zilei. Sexualitatea ar putea fi un alt subiect care se cere explorat mai in amanunt. Exercitarea unui hobby cu componenta creativ-artistica te relaxeaza si este un balsam pentru suflet. Foloseste-ti puterea de convingere si capacitatea de a-ti promova imaginea, munca, talentele!

 RAC. In toamna lui 2012 Saturn s-a cazat in casa iubirii si a erotismului Racului, incercand sa-ti cenzureze sentimentele si sa-ti reprime exprimarea libera a sexualitatii - pe scurt, sa-ti ingradeasca viata amoroasa. Acum, gata: pe 18 septembrie, Saturn paraseste casa iubirii Racului, asa ca de aici inainte poti sa dai frau liber emotiilor si ai unda verde la romantism, pasiune si placeri. In septembrie, stapanul casei iubirii Racului, Marte, se afla intr-o situatie excelenta, in tranzit intre cele doua benefice (Venus, planeta iubirii, si Jupiter, planeta sansei si abundentei), fagaduindu-ti fericire si impliniri. O problema financiara a cuplului se deblocheaza. In aceasta perioada, viata de cuplu a Racilor depinde mult de comunicare. Evenimentul lunii septembrie este intrarea lui Saturn in casa muncii Racului, unde va ramane pana in decembrie 2017. Saturn cere disciplina si responsabilitate iar in perioada septembrie 2015 - decembrie 2017 poate sa ii incarce pe Raci cu obligatii nedorite sau sa le limiteze libertatea de alegere. Dar, cu Saturn alaturi, poti construi temeinic si durabil. Trigonul pe care Saturn il face cu Uranus, aflat in casa carierei Racului, te poate ajuta sa faci schimbarile pe care ti-ai dorit sa le faci in plan profesional - dar nu dintr-o data, ci in timp, intr-un mod controlat, strategic, bine pus la cale. Finantele Racilor se afla in centrul atentiei pe tot parcursul lunii septembrie. Se deblocheaza o situatie, apar initiative si decizii. Unele pot avea de-a face cu imobilele sau cu terenurile, cu locuinta sau cu bunurile de valoare. In septembrie debuteaza o perioada in care sanatatea Racilor trebuie supravegheata indeaproape. Orice problema care nu este tratata cu atentie se poate agrava, croniciza. Partea buna este ca ai un psihic robust si o viziune constructiva. Daca este sa apara probleme de sanatate pentru Raci in septembrie, cel mai probabil vor aparea in ultima decada. Repara ce este de reparat prin casa si intalneste-te cu rudele pe care nu le-ai vazut de mult!

 LEU. Situatiile stagnante incep sa functioneze, incurcaturile incep sa se clarifice. Acum ai avea cam toate datele necesare pentru a trage concluzii si a lua decizii corecte. Totusi, ar fi de dorit sa nu te pripesti si sa nu actionezi la cald, fiindca navalnicul Marte se afla si el in Leu, impreuna cu Venus, pana pe 25 septembrie. Intervalul este plin de senzualitate si energie sexuala, foarte stimulant in plan amoros, dar cam aprig si riscant. Bucura-te de ceea ce ti se ofera, dar lasa hotararile foarte importante pentru sfarsitul lunii. Cu Venus iesita din retrogradare si cu vigurosul si eficientul Marte situat chiar in Leu, te asteapta un inceput de toamna dinamic, in care poti realiza foarte multe. Tanjesti dupa succes si aprecieri, ca intotdeauna, dar acum banii sunt cei care-ti impulsioneaza cele mai importante actiuni. Si poti face bani frumosi, daca stii cand sa plusezi si cand sa zici pas. Daca te avanti prea departe sau pe teren nesigur risti, insa, sa iesi in pierdere. Saturn, stapanul casei bolilor Leului, se muta la 26 septembrie intr-o pozitie mai relaxata. Te vei simti mai bine, dar asta nu insemna ca trebuie sa lasi garda jos. La destinderea ta contribuie si faptul ca dispare o parte din presiunea care a planat asupra familiei, caminului sau proprietatilor. In septembrie Leii au multa energie fizica si o stare de spirit vesela, avantata si pasionala. Nu cheltui peste posibilitati si evita sa te indatorezi!

 FECIOARA. Luna trecuta, Jupiter, stapanul casei cuplului Fecioarei, a intrat chiar in Fecioara, unde va ramane pana in septembrie 2016. Prin urmare, dragostea, viata in doi, caminul si familia trec in prim-plan pentru un an de zile. Prezenta lui Jupiter in Fecioara are darul de a-i atrage pe ceilalti catre tine, de a te indemna sa initiezi o relatie, sa o dezvolti sau sa o consfintesti pe cea existenta. Exista insa o tendinta de a idealiza, care te poate face sa vezi lucrurile mai mult asa cum iti doresti sa fie, decat asa cum sunt. Pe de alta parte, reluarea mersului direct al lui Venus te poate ajuta in septembrie sa intelegi niste lucruri subtile despre partener/partenera sau despre relatie. Stapanul Fecioarei, Mercur, se afla in ciclul retrogradarii, in casa a doua a Fecioarei. Este vremea sa faci un bilant, sa-ti pui la punct actele contabile, sa te achiti de datorii, sa-ti verifici toate socotelile. Nu este momentul pentru mari decizii banesti. Cele mai corecte hotarari le poti lua abia dupa 9 octombrie, cand Mercur isi va relua mersul direct. Chiar si eclipsa de Luna din 28 septembrie poate aduce Fecioarelor evolutii financiare neasteptate, asa ca in septembrie se cere prudenta. In plan profesional, ai satisfactii. Te simti pretuit(a), pus(a) in valoare, beneficiezi de situatii avantajoase. Este posibil sa vrei sa faci niste schimbari sau reajustari in ideea ca astfel vei castiga mai multi bani. Daca asta intentionezi, las-o tot pentru octombrie! Ai foarte multa vitalitate in septembrie. Soarele si Venus, amandoi in Fecioara, iti daruiesc energie si dragoste de viata. Radiezi. Cu toate astea, nu esti complet in afara pericolului. Trecerea lui Venus si a lui Marte prin casa a douasprezecea a Fecioarei se pot traduce printr-o slabiciune in fata tentatiilor, prin delasare si printr-o expunere la accidentari, infectii sau afectiuni acute. Nu alerga dupa chilipiruri, fiindca mai degraba vei pagubi decat vei castiga!

 BALANTA. Pana pe 25 septembrie, esti in gratiile conjunctiei Venus-Marte, care are loc intr-o casa norocoasa pentru Balante. Tandemul Venus-Marte poate avea multiple interpretari. Una dintre ele ar fi ca Marte este stapanul casei cuplului Balantei si Venus este planeta iubirii. A doua interpretare ar fi ca Venus este stapana Balantei, iar Marte este planeta pasiunii si sexualitatii. Oricum ai interpreta conjunctia Venus-Marte, viata relationala a Balantelor trece printr-o perioada fasta, presarata cu distractii si planuri de viitor. Trigonul pe care Venus si Marte il formeaza cu Uranus, aflat in casa cuplului Balantei, promite schimbari sau surprize placute. In plus, Saturn, stapanul casei dragostei si a sexualitatii Balantei, pleaca din crispatul Scorpion si intra in mult mai binevoitorul si expansivul Sagetator, unde va ramane mai mult de doi ani. Venus si Marte se afla in casa proiectelor de viitor si a activitatilor colective ale Balantei. Te implici intr-un efort organizational sau participi la evenimente care reunesc persoane manate de aceleasi interese. Viata sociala este bogata, te bucuri de popularitate si sustinere. Apar noi contracte si colaborari. Septembrie este generos cu Balantele. In plus, prin iesirea lui Saturn din casa banilor Balantei, aduce incetarea unor restrictii sau neplaceri financiare care au marcat, probabil, ultimii trei ani. Odata cu reluarea mersului direct al lui Venus te mai inviorezi, ba prinzi chiar viteza, avand in vedere ca langa stapana Balantei se afla acum energicul Marte. In septembrie s-ar putea sa nu stai grozav cu concentrarea, fiindca Mercur se afla in ciclul retrogradarii chiar in Balanta, si sa ai unele probleme legate de comunicare si indemanare. Atentie la drum si in orice fel de deplasari, fie ele pe jos sau cu un mijloc de transport!

 SCORPION. In septembrie, viata sentimentala a Scorpionilor ar putea sa aiba legatura cu cariera sau sa aiba in centrul atentiei o persoana care se distinge prin pozitie, putere, talent sau alte merite deosebite. Ai aspiratii inalte si s-ar putea sa ai mari asteptari de la partener/partenera. Uneori, prea mari. Daca vrei sa te bucuri de fericire si armonie, ar fi preferabil sa-ti moderezi exigentele si sa fixezi stacheta la un nivel rezonabil. Venus, Mica Benefica, isi reia mersul direct in casa carierei Scorpionului, iar stapanul casei carierei, Soarele, se afla in compania lui Jupiter, Marele Benefic, intr-o casa norocoasa. Chiar si semnificatorul muncii si al responsabilitatilor Scorpionului, Marte, se afla intr-o pozitie ambitioasa si favorabila. In septembrie ai, asadar, toate atuurile pentru a avea succes, pentru a avansa, a-ti spori prestigiul, a culege aplauze. Daca de glorie nu duci lipsa, perspectivele legate de bani nu sunt din cale afara de roze. In septembrie debuteaza o perioada mai lunga in care va trebui sa-ti gestionezi cu multa grija resursele si este recomandat sa nu-ti asumi riscuri. Ar fi bine sa pui ceva de-o parte. Scorpionii nu duc lipsa de energie in septembrie, dar au o predispozitie accentuata catre agitatie interioara, insomnie, stres si posibile neplaceri care au de-a face cu sistemul nervos, sistemul respirator, umerii, bratele, mainile, clavicula sau coastele. Accidentarile nu sunt excluse, mai ales cele survenite in deplasare. Fereste-te de barfe, calomnii, denunturi! Nu este o perioada favorabila pentru a lua sau a da bani cu imprumut.

 SAGETATOR. Aflat in ciclul retrogradarii, Mercur, stapanul casei cuplului Sagetatorului, face opozitie cu impredictibilul Uranus, situat in casa iubirii Sagetatorului. In mod cert, ai o predispozitie romantica accentuata sau ti-ai dori mult sa traiesti in armonie cu partenerul/partenera. Independent de vointa ta, insa, in septembrie lucrurile decurg altfel decat te-ai fi asteptat si poti sa te trezesti din senin cu surprize nedorite. Sau, pur si simplu, viata in doi este agitata, incordata. Unul dintre motivele tensiunilor din viata sentimentala a Sagetatorilor in septembrie ar putea fi de natura financiara, altul ar putea fi legat de prieteni sau de o comunitate. Calatoriile si preocuparile cultural-spirituale sunt benefice iubirii. Este posibila o relatie la distanta sau o reintalnire cu o veche relatie. Cu Soarele si Jupiter (Marele Benefic) in casa carierei Sagetatorului, septembrie ar trebui sa fie o luna de succes pentru Sagetatori. Exista insa riscul sa fie doar luna unor mari aspiratii, a caror implinire intarzie. Iar asta din cauza ca Mercur, stapanul casei carierei Sagetatorului, incepe sa retrogradeze pe 17 septembrie si poate aduce amanari, razgandiri, diverse surprize sau incurcaturi. Este posibil ca sustinatorii ori protectorii sa-si retraga sprijinul, sa survina disensiuni in cadrul unui grup de lucru sau sa ai probleme de popularitate. Dar potentialul pentru reusita exista si reusitele vor aparea, chiar daca mai greu sau mai tarziu. O zona care promite mult Sagetatorilor in septembrie este cea a studiilor, a calatoriilor si a colaborarilor la distanta. Financiar, lucrurile se indreapta spre mai bine. Influxurile martiene continua sa se resimta in septembrie, cu tot cortegiul de efecte: energie, dinamism, dar si nerabdare si iritabilitate. Evita excesele si imprudentele!

 CAPRICORN. Relatiile Capricornilor tind sa fie intense si incordate, ba pot chiar sa treaca printr-un moment de criza. Nu-i exclus sa apara o situatie stresanta sau un conflict legat de bani. Finantele partenerului/partenerei sau proiectele de investitii comune pot fi un subiect de interes acut, dar si motiv de indispozitie sau galceava. Tot in septembrie, Luna, stapana casei relatiilor Capricornului, trece printr-o eclipsa totala care are loc intr-o casa ce are de-a face cu locuinta, proprietatile, patrimoniul. Este o perioada favorabila pentru descifrarea unor secrete si pentru intelegerea mai profunda a mecanismelor psihologice ale omului drag. Viata profesionala a Caprcornilor este plina de toane in septembrie. Pe-o parte lucrurile de limpezesc, pe alta se incurca. Venus, stapana casei carierei Capricornului, isi reia mersul direct, dar in casa cu pricina incepe sa retrogradeze Mercur. Este rost de schimbari, razgandiri, reveniri, amanari, incurcaturi. Septembrie este interesant pentru studii, activitati stiintifice sau culturale, ocupatii din sfera juridica sau legislativa, calatorii in scop educativ sau de afaceri, munca la distanta si import-export. Cu Venus si Marte situati intr-o casa financiara a Capricornului, banii sunt subiect de mare interes in septembrie. Fiindca Venus isi reia mersul direct, o situatie suparatoare este pe cale sa se regleze. Dar Marte te poate impinge catre tot felul de initiative, uneori hazardate. Pentru sanatatea Capricornilor, septembrie ar putea fi o luna capricioasa. Mercur, stapanul casei bolilor Capricornului, se afla in ciclul retrogradarii si este pozitionat in Balanta, in aspect tensionat cu Uranus si Pluto. Prin urmare, exista riscul unor neplaceri care pot surveni pe neasteptate sau care au cauze asupra carora nu poti avea control. Relaxeaza-te si abordeaza problemele pe rand, cu rabdare si calm!

 VARSATOR. Pana pe 25 septembrie, Venus este acompaniata de inflacaratul Marte. Combinatia are o mare incarcatura de senzualitate si este foarte pasionala. De multe ori, tandemul Venus-Marte genereaza un comportament amoros navalnic, care ignora regulile, logica sau interesele si coaguleaza aproape toate energiile si actiunile in jurul obiectului dorintei. Dar un comportament atat de impetuos si excesiv poate conduce si la imprudente, asa ca ai grija! Pe 18 septembrie Saturn, stapanul traditional al Varsatorului, paraseste casa carierei Varsatorului, asupra careia a pus multa presiune in ultimii trei ani. Daca te-ai implicat serios, probabil ca ai avut si realizari, dar cu efort mare si multa osteneala. Acum intri intr-o alta etapa, fructuoasa dar mai relaxata, care va dura pana la finele lui 2017. Septembrie pune reflectorul pe banii care depind de altii si pe relatiile cu mediul financiar (banii partenerilor, sponsorizari, mosteniri, fonduri nerambursabile, banci, asigurari, fisc etc.). Este un domeniu cu mare potential de castig, dar si cu riscuri foarte mari. Asadar, atentie! Colaborarile si contractele Varsatorilor sunt favorizate in septembrie, dar trebuie tratate calm si rational. In septembrie inca mai resimti destul de acut stresul, dar de luna viitoare incepi sa te destinzi vizibil. Este important sa eviti excesele, sa nu iti faci griji pentru lucruri minore si sa pastrezi armonia in relatiile cu ceilalti. Asta te ajuta sa-ti echilibrezi energiile. Ultima decada din septembrie ar putea sa ii expuna pe Varsatori unor neplaceri cu derulare intensa si rapida (infectii, accidentari etc.). Nu te indatora, nu cheltui peste posibilitati si fereste-te de escroci!

 PESTI. Exista riscul ca partenerul/partenera de cuplu sa bata in retragere sau sa aiba alte intentii decat cele la care sperai, ori sa descoperi ceva ce nu-ti convine. Sau, daca relatia este OK, este posibil sa apara motive comune de neliniste: probleme financiare sau profesionale, boala cuiva apropiat etc. In septembrie, in casa cuplului Pestilor se produce si o eclipsa de Soare, semn de surprize si intamplari insolite. Climatul profesional al lunii septembrie este caracterizat de dinamism si implicare. Este o perioada aglomerata, lucrezi sub presiune, dar munca iti este bine rasplatita sau iti place ceea ce faci. Colaborarile sunt importante pentru Pesti pe tot parcursul lunii si este posibil sa apara propuneri si promisiuni noi. Oricat ar fi de tentante, trateaza-le cu prudenta! Ori lucrurile nu sunt ce par a fi, ori, chiar daca exista bune intentii, pot aparea elemente neprevazute care sa afecteze parteneriatul. Domeniul financiar este marcat in septembrie de retrogradarea lui Mercur in una dintre casele banilor Pestilor si de o eclipsa de Luna in cealalta casa a banilor. Prin urmare, pot sa apara evolutii neasteptate, ceea ce inseamna ca are fi bine sa cheltuiesti moderat si sa pastrezi o rezerva de bani pentru eventuale situatii speciale. Aloci multa energie si atentie sanatatii, igienei de viata, ingrijirilor corporale si/sau cosmetice. Este posibil sa faci asta de dragul sau la indemnul cuiva care conteaza mult pentru tine. In septembrie ai o gramada de responsabilitati pe cap, ceea ce te predispune la stres si suprasolicitare. Ar fi bine sa te concentrezi pe ceea ce este esential si sa nu te inhami la prea multe. Mai lasa-i pe ceilalti sa se descurce si singuri, iar tu ocupa-te de problemele tale!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu